Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, ar putea fi suspendat din partid pentru 12 luni. Decizia a fost luată, marţi, de organizaţia PSD Sector 1, urmând ca miercuri, decizia să intre în Conferinţa organizatiei PSD Sector 1, iar apoi aprobată la Consiliul Naţional al PSD din 20-21 martie, scrie evz.ro.

Europarlamentarul PSD a declarat pentru Evenimentul Zilei că va contesta decizia luată de cei de la Sectorul 1 şi că, între timp s-a mutat, la  o organizaţie PSD din Iaşi.

„Nu există niciun motiv pentru a fi suspendat. Singurul motiv ar fi frica lor de a candida la şefia partidului. Candidatură pe care am făcut-o publică şi mi-am asumat-o, iar ei încearcă să mă blocheze. Conducerea PSD Sector 1 este dizolvată în acest moment şi nu puteau lua nicio decizie astăzi (n.r. – marţi). De astăzi eu sunt membru la o organizaţie PSD din Iaşi. Am fost acceptat şi la ora 18.00 cei de la Sectorul 1 au avut şedinţa. Mâine (n.r. – miercuri) se va decide în cadrul Conferinţei PSD Sectorului 1 dacă se merge mai departe cu această măsură. O voi contesta, evident”, a declarat, pentru EVZ, Cătălin Ivan.

Totodată, acesta a precizat că nu a fost convocat la şedinţă, fiind plecat la  Strasbourg.

„Nu m-au convocat. Mă critică pentru că nu am activitate în Parlamentul European, când sunt plecat îmi spun că nu am activitate în partid”, a mai spus europarlamentarul PSD.

Cătălin Ivan şi-a anunţat la începutul acestui an intenţia de a candida la Congresul PSD pentru funcţia de preşedinte, criticându-i pe Liviu Dragnea şi Victor Ponta. Organizaţia de femei a PSD a cerut excluderea din partid a lui Cătălin Ivan, dar decizia nu a fost transpusă într-o decizie politică. Catalin Ivan fusese demis la CExN al PSD de la Sinaia din functia de presedinte al PSD Sector 1. In acest moment filiala este coordonata de catre deputatul Dan Tudorache.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.