Jurnalistul Rareş Bogdan a prezentat la emisiunea Jocuri de putere de la Realitatea TV cartea  „Biserica Românească din Nord-Vestul Țării sub Ocupația Horthystă (1940-1944)”, pe care a primit-o de la un preot de 82 de ani dintr-un sat din judeţul Cluj. La apelul lui Rareș Bogdan ca respectiva operă să fie retipărită, Editura Mihai Eminescu l-a anunțat pe jurnalist în timpul emisiunii că dorește să tipărească 10.000 de exemplare.

media-148291521172487600

„Ea vorbește, și nu întâmplător v-o arăt, despre biserica românească din nord-estul țării despre biserica hortistă între 1940 și 1944. Dacă cititi acestă carte veți vedea cum acest popor e mai mult decât tolerant și niciodată în istoria sa nu a acționat altfel decât cu respect pentru valorile naționale”, a spus Rareș Bogdan.

Editura Mihai Eminescu a anunţat că îşi asumă publicarea cărţii în 10 mii de exemplare pe cheltuiala proprie si vânzare fără profit şi a felicitat Realitatea TV şi pe Rareş Bogdan pentru iniţiativa profund românească. Rareş Bogdan a citit câteva pasaje din ea.

„La Săpânța țăranii au fost bătuți cu frânghii ude și puși să își sape mormântul imitându-se procedeele de pe timpul terorii albe de pe timpul revoluției lui Horea pe Valea Vișeului. Mai multe sate au fost incendiate, 7 la număr, în Borsa toțo românii au fugit în păduri, fiind amenințați că vor fi omorâți, mulți ruteni și români schinguiți de teroare s-au refugiat. Pentru ca istoria să nu se mai repete fac un apel tuturor oamenilor de buna credință care cred în recuperarea istoriei să tipărim împreună această carte pentru ca tinerii, indiferent de etnie, să știe ce s-a întamplat pe teritoriul acestei țări”, a spus Bogdan, potrivit realitateatv.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Mă tem că e cam puțin 10 000 de exemplare; care român cu dragoste de țară nu și-ar dori să aibă si să citească această carte? Mulțumim lui Rareș Bogdan, mulțumim Editurii Mihai Eminescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.