Canicula, care afectează Rusia de la începutul lui iulie şi a provocat incendii de amploare până în regiunea Moscova, este cea mai gravă „din ultimii 1.000 de ani”, a afirmat luni directorul serviciilor de meteorologie ruse.

Incendiile au devastat de la sfârşitul lui iulie aproximativ 200.000 de hectare şi au provocat moartea a 52 de persoane, potrivit unui bilanţ oficial.

Directorul serviciilor de sănătate publică din Rusia le-a cerut duminică locuitorilor din Moscova să nu se prezinte la serviciu până marţi, din cauza incendiilor care continuă să facă ravagii în jurul capitalei şi care emană un fum dens, relatează Financial Times, în ediţia electronică.

Numărul deceselor în oraş din cauza căldurii şi a smogului a crescut în ultimele zile, un angajat de la morgă afirmând pentru Financial Times că numărul cadavrelor primite este mai mare decât dublul unei perioada obişnuite, bătrânii fiind cel mai afectaţi. Un oficial de la registratura Moscovei a declarat că rata mortalităţii a crescut în iulie cu 50 la sută.

Un medic care a scris sub acoperirea anonimatului într-o publicaţie electronică susţine că autorităţile din domeniul sanitar încearcă să acopere decesele provocate de căldură şi smog în Moscova, ameninţând medicii că vor fi concediaţi dacă vor diagnostica pacienţii cu boli legate de aceste fenomene.

Fumul produs de incendiile de pădure şi vegetaţie au învăluit Moscova, lucru care-i obligă pe locuitorii capitalei ruse să utilizeze măşti pentru a putea respira

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.