Home Recomandari CAMPANIE Expres Magazin | Demnitate pentru fostii detinuti politici

CAMPANIE Expres Magazin | Demnitate pentru fostii detinuti politici

by Redactia

Lege pentru redarea demnitatii fostilor detinuti politici

Semnati PETITIA!

Redarea demnitatii fostilor detinuti politici trebuie sa fie o prioritate nationala! Se impune adoptarea urgenta a legii reparatorii blocate in Parlament.

Fostii detinuti politici si luptatori anticomunisti continua sa fie umiliti de statul roman si acum, la mai bine de doua decenii dupa caderea regimului dictatorial caruia i s-au opus si din cauza caruia au suferit. Statul nu a oferit nimic, nicio masura reparatorie pentru cei care au platit cu ani grei de temnita pentru “vina” de a avea demnitate si credinta. Fostii detinuti politici sunt oamenii care au luptat cu toate mijloacele, mergand pana la sacrificiu, pentru libertate si impotriva unui regim criminal pentru poporul roman.

Astfel, cerem aprobarea Proiectului de lege 244/2011 (Legea detinutilor politici), votat de Senat si blocat in Camera Deputatilor.

campanie fostii detinuti

De ce o lege pentru fostii detinuti politici?

  • Fostii detinuti politici au fost torturati in temnitele comuniste si asteapta de 24 de ani ca statul sa-i vada, sa-i auda si sa-i respecte!
  • Condamnarile au insumat sute de ani de temnita grea pentru singura „vina” de a-si fi iubit tara.
  • In fiecare luna mor sute de fosti detinuti politici. In decembrie 2013 au murit 325, iar in ianuarie 2014, 400. In prezent mai traiesc doar 3000 de fosti detinuti politici.

Puteti semna petitia aici

You may also like

8 comments

zottu gabriel 10 februarie 2014 - 22:48

si tatal meu, Vasile Zottu, a fost detinut politic . A fost condamnat la 25 de ani si a fost eliberat cu decretul din 1964,axecutand 16 ani si 8 luni. A decedat in 2001 la varsta de 82 de ani.La judecarea dosarului pe legea 221(pt despagubiri pt anii de puscarie ca detinut politic)sentinta a fost ; respinge dosarul ca neintemeiat . Atunci despre ce vorbim? Astea sunt legile din ROMANIA .

Reply
zamfirescu decebal 11 februarie 2014 - 08:31

cinste lor!

Reply
Tiberiu Matei 11 februarie 2014 - 12:25

Cine i-a intemnițat pe deținuții politici ?
Cine i-a torturat, cine i-a exterminat ?
Cine este, azi, la putere ?
Cie vreți să promulge legea ?
Când vă treziți ?

Reply
Ioana Theodora badea 11 februarie 2014 - 18:44

Trebuie sa repare odată nedreptățile îndurate de Deținuți politici ,au fost umiliți,maltratati ,le au călcat demnitatea in picioarele lor murdare as da orice sa i vad pedepsiti si umiliti

Reply
y 16 februarie 2014 - 17:35

Legea 221/2009 a fost promovata si sustinuta de Ticu Dumitrescu si Marius Oprea, nu de AFDPR si actuala conducere a acestei asociatii. Actuala conducere nu face decat sa restranga sfera de aplicabilitate a legii initiale, pentru a putea beneficia de despagubiri morale numai fostii detinuti care mai traiesc.Deci toti detinutii si deportatii politic, precum si sotiile acestora, care au decedat pana acum, nu vor primi nimic, iar descendentii lor nu vor putea revendica nimic printr-un proces de succesiune.

Modificarea legii 221/2009 trebuie facuta printr-o noua lege. Noua lege poate fi promovata numai de catre cei care au initiativa legislativa. AFDPR, mai ales in conditiile in care nu mai reprezinta decat cca 3000 fosti detinuti politici, nu poate avea initiativa legislativa. De aceea se zbate sa se dezbata proiectul legii 244/2011, care a fost initiat insa de parlamentarii liberali, si aprobat in Senat cu modificarile cerute de AFDPR.
Deci, la Camera Deputatilor ar trebui sa se ia in discutie proiectul legii 244/2011 promovat de liberali, nu amendamentele introduse de Asociatie.

In concluzie urmasii fostilor detinuti si deportati politic au sanse sa primeasca despagubiri morale numai daca USL, si in special liberalii, sustin proiectul initial al legii 244/2011 in Camera Deputatilor.

Reply
Tapus Constantin fost persecutat politic 19 aprilie 2014 - 13:14

Legea 221/2009 despagubiri pentru persecutati politici nu a fost nici intiata si nici sustinuta de Ticu Dumitrescu si dovada este aici ; https://www.evz.ro/ticu-dumitrescu-nu-vrem-sa-devenim-o-povara-793062.html

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.