Este vremea caiselor şi piersicilor, două fructe care pot constitui în sine un desert perfect sau se pot transforma în mâncăruri şi prăjituri delicioase. Caisele constituie un element de bază în bucătăria europeană, folosindu-se pentru sosuri, glazuri, antreuri sau umpluturi pentru prăjituri.

Cele două fructe conţin beta caroten, un precursor al vitaminei A, şi se numără printre alimentele care previn cancerul, potrivit studiilor realizate în ultimii ani de către cercetători renumiţi. Vitamina A, conţinută în abundenţă în cele două fructe, ajută la regenerarea ţesuturilor, protejează căile digestive, previne răcelile. Ca şi prunele, cele două fructe au un conţinut mare de magneziu, care joacă un rol important în buna funcţionare a muşchilor inimii.

Caisele proaspete se pot usca pentru iarnă, rămânând bogate în substanţe nutritive, dar şi în savoare. Caisele uscate se pot folosi aşa cum sunt la diverse reţete sau se pot fierbe în apă pentru a-şi recăpăta aspectul.

Caisele şi piersicile pot fi preparate în multe feluri, de la supe, garnitură pentru fripturi de porc şi pui, până la desert şi băuturi. Cea mai ieftină şi uşoară reţetă este tarta cu caise, la care ai nevoie înafară de aluatul clasic doar de o jumătate de cană de zahăr, o jumătate de cană de apă, amidon, scorţişoară şi o cană de caise tăiate mărunt.

(I.B)

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.