Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat  la B1tv că Laura Codruța Kovesi a fost votată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european.

Și europarlamentrul PNL Rareș Bogdan anunță pe Fcebook că Laura Codruța Kovesi a fost votată.

„Kovesi, votată Procuror-șef european în Consiliul UE!

UPDATE: 17 voturi, din 22!!!

Guvernul României a votat împotrivă!!

Mandatul transmis de Viorica Dăncilă ambasadorului României a fost limpede: NU SUSȚINEM CANDIDATURA

Toate guvernele conduse de populari, familie politica din care face parte PNL, au votat „pentru”.

Kovesi nu mai poate fi blocată de nimeni. Practic, urmează formalitățile pentru instalarea româncei noastre în fruntea EPPO

Săptămâna viitoare, pe 24, echipele de negociatori (Parlamentul European și Consiliul UE) se vor întâlni pentru a lua act de votul din Consilul UE

PSD și Guvernul Dancila s-au făcut de ras din nou!

Vă țin la curent cu toate informațiile, la cald, direct de la sursă!”, a scris Rareș Bogdan.

Comunicatul transmis de PNL: 

Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi.

Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

În momentul critic, am reușit să câștigăm în favoarea candidatului român bătălia cu PSD din Parlamentul European, care și-a declarat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, după ce Consiliul votase în favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotărâtor pentru parcursul ulterior al candidaturii, în condițiile în care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD.

Am obținut decizia de menținere a sprijinului Parlamentului European după alegerile europene și am reușit să accelerăm formarea comisiei de negociere pentru a relua, astfel, votul din COREPER.

Este un succes cu atât mai important, în condițiile în care Guvernul Dăncilă a militat împotriva candidatului român printr-o campanie agresivă și toxică de fake-news.

În același timp, este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene. Mesajul transmis Guvernului PSD este că pozițiile pe care le adoptă nu sunt luate în seamă, nu sunt în concordanță cu abordările europene. Actualul Guvern este căzut în irelevanță și nu poate obține nimic bun pentru România.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.