În 2005, în urma uraganului Katrina, 80% din oraşul New Orleans a fost inundat. Urgia a distrus 217.000 de case, a ucis 1.701 persoane şi a aruncat în stradă alte 650.000. În ultimii ani Bratt Pitt a investit 5 milioane de dolari pentru refacerea oraşului şi mai ales a spiritului artistic al acestuia.

La cinci ani de la catastrofa provocată de uraganul Katrina, New Orleans – oraşul muzicii, începe să îşi revină. Starul mondial Bratt Pitt este foarte implicat în tentativele de revigorare a zonei şi trage un semnal de alarmă în privinţa greşelilor trecute şi prezente.

„Am aflat că aceste ziduri imense au fost construite impropriu şi au fost menţinute greşit. I-au convins pe oameni că e în regulă să construiască superficial şi i-au pus în faţa unei catastrofe”, a declarat Brad Pitt, relevă Realitatea.net.

Şi totuşi, regretele sunt inutile, crede actorul. Acum mai multe zone din New Orleans au putut fi

refăcute cu ajutorul donaţiilor private şi al investiţiilor uriaşe ale guvernului. Investiţii imense în sistemul de canalizare. 40,5 miliarde de dolari asigură stabilitatea noilor baraje şi sisteme de evacuare.

Riscurile nu sunt încă depăşite şi, cred experţii, nu vor fi depăşite nicodată. Asta pentru că reţeaua de canale săpată pentru navigare de oameni, pe parcursul ultimelor decenii, a distrus definitiv bariera de protecţie naturală a zonei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.