Înțeleg de la colega mea Ioana Nedelcu, de la AMPress, găsindu-mă eu la Mamaia și neputând face plajă azi, din motive meteorologice, și vârându-mi nasul prin laptop, că zece candidați la președinție – și înșiră o droaie, de la Ponta și Iohannis până la Dan Diaconescu și  Brânză (n-am știut că și William e candidat pentru Cotroceni!) – au în conturi bancare peste 7 milioane de lei. Am înțeles, inițial, că fiecare în parte are suma asta. Să fie lei sau euro, greșind colega mea sau sursa, care este România TV? Bani destui, mi-am zis eu, bani cu duiumul de găleți! Mergând mai jos pe firul narativ al informației, mă lămuresc că toți la un loc fac în conturi 7 milioane de ce-or fi, lei, euro sau firfirici. Și acum vine de fapt știrea, gazetărește interesantă. Eu cu asta începeam. Din cei 7 milioane și ceva, 3,5 milioane sunt în contul-poșetă al Elenei Udrea. Alte 3 milioane sunt în buzunarul bancar al domnului Tăriceanu. Păi ce-a mai rămas pentru bietul Ponta și pentru bietul Iohannis, ca să nu mai vorbesc de amărâtul de Brânză, toți înghesuiți pe o juma de milion de lei, rămași din cei 7 milioane? Ciupesc din jumătatea asta ferfenițită și ”cantidatul” maghiar, ăla de nu e al UDMR și sărăntoaca Monica, aia de se văita că n-are nimic în spate, nu tu partid, nu tu proptea băsistă, nu tu… Dumnezeule, fluieră sărăcia prin găicile sociale ale prezidențiabililor! Nu știu ce sfaturi jurnalistice le dă mogulul Ghiță gazetarilor lui, care au inițiat știrea, dar eu sfatul ăsta îl dau colegei mele – trebuia s-o începi cu sfârșitul. Da, e de notat că Udrea și Tăriceanu, cel puțin la prima vedere a conturilor – cum de au aflat ziariștii ăștia conturile sau or fi conturile la vedere, alea electorale, care trebuie știute și publicate? – stau cel mai bine în sondajul găleților. Locul 1 – Udrea. Locul 2 – Tăriceanu. Urmează, la grămadă, plutonul care stă anemic dacă nu dezastruos la găleți – Iohannis, Ponta, Funar, Ghișe și alții.

Da, pe acest sondaj, nesociologic, ci jurnalistic, alegerile au fost deja câștigate de Elena Udrea. Avem Prima Găleată a țării cu jurământul deja depus în Mitropolia Cotrocenilor. Banul la ban trage. Votul, la români, tot la ban trage, în expresia colorată a găleții de plastic. Fuga băieți, la Udrea, că are de unde da. Fuga la Călin, că, după ce și-a împărțit averea la șapte foste și actuale neveste, tot mai are sacul plin. Ăilalți, dacă n-au gologani de investit în găleți se pot șterge la bot de avansarea în Deal. Lenuța stă perfect acolo. Parcă-i înfiptă în locul cu pricina. Nu se va da nici dusă, nici smulsă. Cei care vânați puterea și vreți să stați în dogoarea ei, nu vă depărtați de Udrea și nu stați la distanță de Tăriceanu. Observ colegi de presă derutați. E unul, de vârsta mea, care a fost, fără excepție, de la Revoluție până azi, numai cu puterea, spre deosebire de mine care m-am certat cu toți, imediat ce au ajuns sus. Îi citesc o derută pe chip. Aleargă la Udrea, omule, fă-i temenele. E plină de găleți. Ciupești și tu ceva, de-o vilă, de-o sarailie, de-un cornuleț. Ce dracu, bagă-i ceva adjective în jupon, dă-i cu crema aia a ta unsuroasă pe coafură, spune că-i stă bine pe tocuri. Găsești, tu, ce dracu, i-ai uns pe toți cu zahăr pe care apoi i-ai lins drăgăstos încât să n-ai fantezie acum?!

Deci, iată, alegerile prezidențiale nu țin doar de discursuri, de bâlbe, de ce-a mințit sau n-a mințit unul, de cât de vechi sunt pe aceste meleaguri, că străbunicii lui Iohannis au venit în Românica acum 800 de ani și ai lui Ponta acum 100 de ani, cum am auzit chiar din gura împricinaților. Vax! Udrea nu știu de când a venit sau dacă a venit cum zic unui dinspre India. De fapt ea n-a venit. Fiind urmașa lui Traian, e dintotdeauna aici. Fiind de demult, de mereu, din vecii, merită adulată. Fuga băieți. Fuga băieți că se dau găleți. Până nu se face înghesuiala prea mare.

NR Acest articol a aparut pe ampress.ro

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.