Barack Obama împlineşte astăzi, 4 iulie, 49 de ani. El îşi va petrece ziua alături de prieteni în locuinţa sa din Chicago, alături de prieteni, în condiţiile în care soţia sa, Michelle, se află în Spania, cu fata cea mică, Sasha, iar Malia este în tabără, relevă AP.

Barack Obama îşi iubeşte munca, în ciuda „presiunilor fizice şi psihice enorme”, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, care a adăugat că preşedintele este „mai degraba în formă”, deşi are mai multe fire de păr alb, potrivit AFP.

Programul lui Obama include pentru miercuri o deplasare în vechiul său fief electoral din Chicago, unde va vizita o uzină a grupului Ford. Preşedintele îşi va petrece noaptea de miercuri spre joi în locuinţa familială.

„Cred ca a planificat să cineze cu prietenii la Chicago” în seara aniversării, a adăugat Gibbs, fără a oferi detalii suplimentare.

Rata de popularitate a primului preşedinte de culoare pe care îl au Statele Unite a căzut drastic faţă de momentul venirii sale la Casa Albă, în ianuarie 2009, situându-se în jurul a 45 de procente. În comparaţie, preşedintele George W. Bush se bucura, în cel de-al doilea său an ca preşedinte, de o popularitate de 71%. Bill Clinton sau Jimmy Carter, alţi preşedinţi democraţi, aveau însă în acelaşi moment al mandatului rate de popularitate şi mai scăzute: 43% şi respectiv 39%, potrivit unui sondaj Gallup, citat de BBC.

Foto – Official White House Photo by Pete Souza

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.