Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD,Liviu Dragnea, a achiziționat Ferma Salcia SA prin intermediul unui intermediar direct de la TEL Drum SA, companie de asfaltare din Teleorman despre care presa a scris în numeroase rânduri că îi aparține de fapt lui Liviu Dragnea, au dezvăluit  jurnaliștii de la Hotnews.

Hotnews  arată că ferma de porci a lui Dragnea Jr a primit în ultimii 3 ani subvenții de peste 3 milioane. Informații apar în datele oficiale ale Agenței pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA).

Banii încasați de Valentin Ștefan Dragnea provin în mare parte din fonduri europene, dar o mică sumă a provenit și din bani publici.
Potrivit Hotnews, Ștefan Valentin Dragnea a devenit, în aprilie 2014, acționar al combinatului de porci iar potrivit contractelor de la Registrul Comerțului a preluat pachetul majoritar pentru doar 500 de lei.

Achiziția acestei fermei de porci a strârnit un posibil conflict de interese, deoarece Liviu Dragnea a propus în campanie creșterea subvenției la porci iar imediat după alegeri, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță care prevede acordarea a 10.000 de euro pentru fiecare 200 de capete, ceea ce ridicat semne de întrebare dacă nu cumva legea „ar fi una cu dedicație”.

Dragnea a declarat în campania electorală că este un promotor al tot ce este românesc și atacă uneori direct reglemantările impuse de la Bruxelles privind carnea de porc, dar cu toate acestea fiul său cumpăra porci din Olanda și Germania, pe care după ce îi crește îi vinde pe piața din România.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.