Primăria Capitalei, ELCEN și RADET se acuză una pe alta de nerezolvarea problemelor în ceeea ce privește căldura, chiar dacă numărătoarea inversă a început.

Liberalul Iulian Dumitrescu cere chemarea la raport în Senat a Ministrului Energiei și a Primarului General interimar al capitalei pentru rezolvarea problemelor ELCEN și RADET. „Rezolvarea problemelor cu care se confruntă ELCEN şi RADET nu mai suportă amânare, şi de aceea trebuie să lăsăm orgoliile deoparte, să ne aşezăm cu toţii la aceeaşi masă şi să încercăm să găsim o soluţie.

În acest sens, consider că este importantă şi absolut necesară convocarea unei şedinţe de urgenţă a comisiilor reunite de buget- finanţe, economice şi energie, la care să participe şi ministrul Energiei, Andrei Gerea, dar şi primarul general interimar, Ştefănel Dan Marin. Nu este vorba numai despre datoriile monumentale, de 3, 58 miliarde lei, pe care RADET le are la ELCEN, ci şi despre pericolul ca bucureştenii să rămână fără căldură în plină iarnă. Reţeaua de termoficare este la pământ, specialiştii spun că aceasta nu mai rezistă la o iarnă geroasă. Sistemul are nevoie de investiţii substanţiale inclusiv pentru eficientizare”, a declarat senatorul PNL, Iulian Dumitrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, potrivit stiripesurse.ro.

Iulian Dumitrescu a afirmat că, în opinia sa, soluţia stă în fuziunea RADET şi ELCEN, pe care Victor Ponta şi Sorin Oprescu au uitat-o pentru că au probleme mai stringente: cu DNA-ul şi cu încălcarea legii.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.