Reprezentanții RADET au anunțat, într-o conferință de presă, că de la 15 noiembrie nu mai pot angaja nicio cheltuială, în lipsa aprobării bugetului de venituri și cheltuieli de către Consiliul General al Municipiului București. În consecință este posibil ar putea fi sistată furnizarea căldurii și apei calde.

”Nu e un secret că cel puțin în mandatul pe care l-am început in aprile am încercat să imprim RADET-ului o comunicare relevantă, pentru că avem o obligație de transparență față de consumatori, pentru că fecare să își facă socotelile personale în funcție de datele pe care le comunicăm.  Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire la ministerul Energiei, la care a particitpat directorul RADET, reprezentanți ai ELCEN și ROMGAZ. Atunci s-au convenit măsurile care trebuie abordate în perioada următoare pentu o debolcare a situației financiare. Am fost surprinși când, pe data de 5, am primit un comunicat din partea ELCEN, prin care ne aduceau la cunoștință că ROMGAZ a decis să oprească livarea de gaz către ELCEN. Pe cale de consecință, ELCEN nu va furniza agentul public RADET-ului. Am adus la cunoștință publicului acest lucru, printr-un comunicat”, a declarat directorul RADET, Gabriel Dumitrașcu potrivit B1.

Acesta a lansat o serie de atacuri la adresa ministrului Energiei, Andrei Gerea, care, în opinia directorului RADET a avut o comunicare mincinoasă și politizată.

”Am constatat că domnul Gerea a avut o comunicare tendențioasă, mincinoasă, politizată și neprofesională. În aceeași săptamână, ELCEN propusese, cu girul ministrului, RADET-ului și Primăriei, un protocol de reeșalonare a datoriilor RADET către ELCEN pe o perioada de zece ani.  Este interesant că nici cel mai veros cămătar nu ar fi propus ce a girat ministrul, o dobândă penalizatoare de 0,05% pe zi la sumele scadente pe zece ani duce la o dobândă anuală de peste 18%. Spuneți-mi dacă știți vreo bancă care ia dombândă de 18%. Asta peste dobânda penalizatoare prinsă în acel cuantum de 3,4 miliarde pretins de ELCEN. Ce dovadă mai bună de lipsă de profesionalism ar putea da domnul Gerea decât girarea acestui document?”, a declarat directorul RADET.

”Domnul Gerea nu înțelege multe. Nici nu are cum să înțeleagă că n-a avut legătură cu energia decât în calitatea de consumator. Probabil, în viața dânsului a aprins ca noi toți becul sau a aprins aragazul. Cred că altă tangență n-a avut cu energia. (…) Domnul Gerea niciodată nu și-a pus problema rezolvării sistemului de termoficare în România”, a mai spus Dumitrașcu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.