Frigidere inteligente, un tocător cu touchscreen interactiv, un suport de masă flexibil care măsoară greutatea alimentelor şi o imprimantă 3D care să printeze ravioli sunt doar câteva dintre invenţiile europene din acest an care conturează bucătăria viitorului, conform Mediafax. Frigiderele...
Cartofii din import cu diametrul mai mare de 8 centimetri, care se vând în ţara noastră, sunt plini de nitriţi şi nitraţi. Din această cauză, aceştia sunt interzişi în Uniunea Europeană, ne avertizează conducerea Federaţiei Naţionale Cartoful din România. Mare...
Dacă Delta Dunării e departe, somonul de la supermarket e mai aproape. Pepenii galbeni sunt pârguiţi şi buni de combinaţii galante. Pentru o reţetă mai rafinată, rumenă şi galbenă de Omega 3, nu e nevoie decât de 3-4 felii de...
Prepararea îngheţatei este o adevărată artă ce trebuie studiată. Cel puţin aşa crede producătorul de maşini de îngheţată Carpigiani care a inaugurat o şcoală de cofetari specializaţi în prepararea îngheţatei. Cursurile "Universităţii Gelato" durează o săptămână. Acolo află învăţăceii că...
Tu ai baut vreodata un cocktail facut cu bere? Iata o idee ingenioasa pe care ne-o propune Ursus Breweries – cocktailuri delicioase care au la baza berea in locul altor bauturi spumante. La fix pentru un mic rasfat de...
Cottage fries sunt considerati de chefii restaurantelor de lux un adevarat deliciu. Ceea ce este foarte interesant este modul lor extrem de simplu de a fi pregatiti: in cuptor, cu putin ulei si cateva ingrediente pentru savoare, potrivit kudika.ro. Ingrediente necesare:...
Dovlecelul este unul unul din alimentele reconfortante și răcoritoare, perfecte pentru sezonul cald. Dovlecelul (Cucurbita pepo) este o plantă erbacee anuală din familia cucurbitaceelor, practic aceeași specie ca dovleacul și văr bun al castravetelui, cu care are destul de multe...
Marile magazine de discount din România comercializează, sub marca proprie, o serie de alimente care conţin ingrediente care ne afectează sănătatea mai mult decât ne-am putea închipui. Odată cu impunerea embargoului rusesc, surplusul de produse lactate de pe piaţa...
Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole. Prin consumul de linte putem combate anemia si putem trece cu bine peste momentele de oboseala si stres. Furnizeaza o gama larga de beneficii pentru sanatatea fizica...
Joseph Schroeder, un profesor de psihologie de la Connecticut College, a ajuns la o concluzie îngrijorătoare după ce a efectuat un studiu alături de studenţii săi: „desertul preferat al Americii”, aşa cum sunt supranumiţi biscuiţii Oreo, „dau la fel...
Andreea Marin s-a declarat în numeroase rânduri o adeptă a curentului raw vegan, acest tip de alimentaţie fiind unul ce conţine preparate naturale, sănătoase, neprocesate termic, ce aduc o mulţime de beneficii organismului. Ea le-a împărtăşit fanilor reţeta unei...
Pentru sărbătorile de Paşti vă recomandăm creveţi cu avocado, o reţetă mai rafinată şi uşor de făcut. După drobul de miel, friptura şi cozonacul, o mâncare mai uşoară este bine venită. Aşadar, se taie în bucăţi două fructe de avocado, doi...
Burger vegetal, faină de alge sau brânză la grătar: industria alimentară caută alternative la carne, considerată prea costisitoare. În Franța vânzările de carne au scăzut cu 7% între 1998 și 2012, deoarece producerea ei costă scump mediul, potrivit experților...
În epoca fast foodului, au revenit la modă rețetele vechi. Iată două feluri de bucate, de acum 100 de ani, ''Cartofi fantezie'' și ''Puiul cu 24 de pipote'', ambele rețete publicate în "Carte de bucătărie — 1501 feluri de...
Ultimul local închis de inspectorii ANAF este shaormeria Dristor, pe motiv că n-ar fi dat bon fiscal clineților. Faimoasa schaormerie va fi închisă 3 luni. Zilele trecute, mai multor restaurante din Bucuresti le-a fost suspendata activitatea, pentru perioade cuprinse intre o...
Îngheţata industrială a ajuns să fie un amestec de uleiuri vegetale exotice, un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional prin conţinutul ridicat de acizi graşi saturaţi şi zahăr adăugat, rezultă dintr-un studiu făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor...
Pentru sărbătorile de Paşti vă recomandăm creveţi cu avocado, o reţetă mai rafinată şi uşor de făcut. După drobul de miel, friptura şi cozonacul, o mâncare mai uşoară este bine venită. Aşadar, se taie în bucăţi două fructe de avocado, doi...
Care este legătura dintre mâncarea picantă şi libidoul bărbaţilor? Răspunsul a fost dat de oamenii de ştiinţă francezi. Rezultatele unui nou studiu realizat de cercetătorii francezi de la Universitatea din Grenoble a scos la iveală faptul că există o legătură...