Suc verde detoxifiant – reteta pentru acasa Pentru prepararea acestui suc aveti nevoie de un blender si de urmatoarele ingrediente: 5 frunze de spanac proaspat; 5 frunze de salata verde; Doua frunze de rucolla; Un castravete; Zeama de la o lime; Doua mere verzi; Un morcov; O lingura...
Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 17 tipuri de maioneza, in vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste continutul acestor produse si potentialele efecte asupra sanatatii consumatorilor. In cele...
Specialistii InfoCons (Organizatie pentru Protectia Consumatorilor) au analizat 21 de produse BIO, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 5 producatori / furnizori / distribuitori: Delaco Distribution SA, Econatura Life Concept SRL, De Silva Exclusiv SRL, Carrefour...
Pentru locuitorii de pe inaltul paltou al Tibetului hrana capata un inteles aparte. Rolul ei este sa ofere organismului exact ceea ce acesta are nevoie pentru a supravietui. Atat si nimic mai mult! Dramuita cu atentie in functie de...
Se poate dovedi că până acum am procedat greşit în ce priveşte consumul de banane - rupem vârful, scurăţăm de coajă şi consumăm ceea ce constituie miezul. Dar, se pare, că până acum cu toţii greşeam când urmam aceşti...
Alertă alimentară privind sortimentul de ciocolată, „Crazy Collection” . Clienţii sunt rugaţi să returneze produsul, după ce a fost descoperită o bucată de plastic. Potrivit ANSVSA, este vorba despre ciocolată cu lapte cu biscuiţi cu cacao de 300 de grame....
În sudul Italiei, pe coasta de vest, există un oraş micuţ numit Acciaroli. Cu o populaţie de aproximativ 2.000 de oameni, oraşul este domiciliul la aproximativ 300 de locuitori care au reuşit să trăiască mai mult de 100 de...
Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat rezultatele parţiale ale probelor prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii ca probabilă sursă a îmbolnăvirii copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic. Concluzia este aceea că nu există nicio...
Clienţii acestor firme pot cere daune de până la 5000 de euro Şapte dintre cele mai importante companii italiene cu activitate în industria alimentară sunt investigate pentru că vindeau ulei de măsline de calitate inferioară sub forma uleiului de măsline...
Directorul Direcției Sanitar-Veterinare Suceava, Petrea Dulgheru, a confirmat că brânza LaDorna se fabrică în Polonia. ”Am ajuns acum, de în bazinul Dornelor nu mai este nici o fabrică de lapte și vine lăpticul, brânzica de Dorna din Polonia. Deci toată...
Un studiu a confirmat că paharele mari de vin îi fac pe oameni să bea mai mult. Atunci când personalul a servit aceeaşi cantitate de vin în pahare de diferite dimensiuni, au observat că vânzările au crescut cu 9...
Cozonacul este nelipsit de pe mesele românilor, în special în marile zilele de sărbătoare, precum Crăciunul sau Paştele. Mulţi români mai păstrează tradiţia şi îi prepară singuri, după reţele mamei, bunicii, unei prietene sau pur şi simplu luate de pe...
Lămâile din comerţ sunt pline de otrăvuri. Mai exact, coaja acestora, aşa cum se observă şi în imaginea din articol, relateaza evz Eticheta lămâii din imaginea postată pe Radio Crazy arată o realitate cruntă şi o listă cu substanţe chimice deosebit...
Un număr mare de produse alimentare sunt contrafăcute în fiecare zi, dar producătorii preferă să scoată profit, decât să se gândească la sănătatea noastră. Uleiul e „îndoit“ cu alte grăsimi vegetale care au preț mai mic. Mierea este contrafăcută în...
Potrivit Agentiei pentru Standardele in Mancare, trebuie sa evitam sa incalzim unele preparate, arata The Mirror. Opt mancaruri care nu se reincalzesc: 1. Telina - este buna in supa, insa atunci cand o reincalziti, scoateti telina din ea. Nitratii din leguma...
Nu aruncați pâinea. Nici nu știți ce ați pytea face din ea. În Belgia, de pildă, se mizează pe economia circulară (sau energia albastră) pentru fabricarea berii, relatează slate.fr. Astfel, mica fabrică de bere Brussels Beer Project, creată de doi...

Cine a inventat ciocolata?

Istoria ciocolatei începe în America Latină, acolo unde cresc arbori sălbatici de caco. Despre primii oameni care au consumat ciocolata, dar şi despre cel care a inventat batonul de ciocolată aflăm de la Joanne Harris. Ciocolata, aşa cum o ştim...
Sâmburii de mere, pere, caise și ai altor fructe conțin acid prusic (cianură de hidrogen, diferită de cianura de potasiu, cunoscuta otravă), toxicitatea fiind periculoasă când sunt sparți și intră în contact cu apa, deci și în timpul mestecării,...