Home Mancare Arta preparării îngheţatei se învaţă în Italia

Arta preparării îngheţatei se învaţă în Italia

by Ioana Popescu

Prepararea îngheţatei este o adevărată artă ce trebuie studiată. Cel puţin aşa crede producătorul de maşini de îngheţată Carpigiani care a inaugurat o şcoală de cofetari specializaţi în prepararea îngheţatei.

Cursurile „Universităţii Gelato” durează o săptămână. Acolo află învăţăceii că cea mai bună îngheţată se prepară la minus 10 grade şi că prea multă frişcă sau prea mult zahăr, strică gustul. De regulă, la cursuri se înscriu proprietari de cofetării şi tonete de îngheţată, unii dintre ei fără experienţă în alimentaţie publică.

Anual, numai la cursurile organizate la sediul central al firmei din Bologna, sunt 1200 de locuri.

„Oamenii vor întotdeauna să consume îngheţată, chiar şi în perioade de criză. Îngheţata te bine-dispune şi face bine atunci când îţi merge rău”, spune Sean Whelan, citat de dw-world.de.

Dar până să ajungem în Italia, vă propunem o reţetă simplă de îngheţată învăţată în România.

Ai nevoie de 4 gălbenuşuri, o cană de lapte, 150 grame de frişcă, 100 grame de zahăr şi vanilie.

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, peste ele se toarnă puţin câte puţin laptele clocotit în care s-a adăugat vanilia şi se amestă bine. După ce compoziţia s-a racit, se adaugă frişca bătută.

Totul doar în câteva minute.

Nu-ţi mai rămâne decât să o torni într-o caserolă şi să o pui în congelator.

După 2-3 ore, îngheţata este gata.

Genica Barb

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.