Antena 3 a pierdut procesul cu Laura Codruța Kovesi, iar șefa DNA primește o suma uriașă. Este vorba despre 250.000 de lei. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.Iată minuta ședinței de judecată:

Respinge excepția privind lipsa calității procesual activa a lui Radu Tudor. Respinge excepția privind lipsa calității procesual pasiva a paratei DNA. Admite în parte acțiunea principala. Obliga paratii in solidar la 250.000 lei daune morale si sa comunice public dispozitivul hotărârii in 10 zile de la ramanerea definitivă la postul A3. Respinge, in rest, pretentiile si respinge cererea reconventionala.

Istoricul cazului:

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza Zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată.

Kovesi susţine că în emisiunea difuzată de postul Antena 3 în data de 19 iunie 2014 au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane”.

sursa- stiripesurse.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.