Presedintele rus Vladimir Putin nu işi poate pune în practică ameninţările cu trimiterea trupelor ruse „în două zile” la Kiev, Riga, Vilnius, Tallinn, Varşovia şi Bucureşti, sustin analistii militari rusi care afirma ca „Bucureştiul iese complet din discuţie„. Cu toate acestea, declaratiile liderului de la Kremlin reprezintă o ameninţare cu un „război hibrid” împotriva statelor baltice vizând divizarea NATO, afirmă analişti ruşi, citati de Mediafax.

„Trebuie să efectuezi o amerizare la scară largă pentru a ajunge la Bucureşti, iar Rusia nu are capabilitatea să facă acest lucru”, sustine Igor Sutiaghin, un fost membru al Academiei Ruse pentru Ştiinţe din Moscova, arestat pentru spionaj, actual cercetator la Londra.

„Bucureştiul iese complet din discuţie. Trupele ruse vor trebui să traverseze un teritoriu atât de uriaş, încât (acest lucru) este imposibil din punct de vedere tehnic”, afirmă Pavel Baev, fost cercetător al Ministerului rus al Apărării, în prezent membru al unui centru de reflecţie de la Oslo.

Kievul,  sustin ambii specialisti, este mult mai vulnerabil pentru trupele rusesti, insa, adauga acestia, invazia Crimeei şi a estului Ucrainei de către Rusia „a lăsat un gust atât de amar”, încât Putin risca sa fie intampinat de o rezistenţă populară susţinută.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.