Alte câteva cutremure mai mici, de această dată, au zguduit și în această săptămână zonele Vrancea și Galați.

Ministrul cercetării, Mihnea Costoiu, a prezentat raportul privind cutremurele din Izvoarele –Galați, contrazis imediat de unii localnici, care nu au încredere în concluziile autorităților, mai ales că ele nu lămuresc situația.

Când va veni cutremurul cel mare, nici măcar Ambasada SUA nu știe, chiar dacă pe site-ul său îi avertizează pe cetățenii americani din România asupra acestora.

„Informațiile prezentate aici sunt prevăzute pentru cutremure, dar noi încurajăm să le aveți în vedere și să fiți pregătiți pentru orice fel de situație de urgență ar apărea. România este situată într-o zonă activă din punct de vedere seismic, cu o lungă istorie a cutremurelor devastatoare și mortale. Zona București a fost lovită de multe trepidații de intensități variate, iar riscul unui cutremur devastator este foarte mare. Consecințele acestui dezastru pot varia în funcție de circumstanțele producerii acestui cutremur și nimeni nu poate spune ce conditii vor fi după un șoc atât de intens”, se scrie pe site-ul romania.usembassy.gov.

loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.