Ambasada SUA către cetățenii americani din România: Riscul unui cutremur devastator este foarte mare în zona București

Ambasada SUA către cetățenii americani din România: Riscul unui cutremur devastator este foarte mare în zona București

Alte câteva cutremure mai mici, de această dată, au zguduit și în această săptămână zonele Vrancea și Galați.

Ministrul cercetării, Mihnea Costoiu, a prezentat raportul privind cutremurele din Izvoarele –Galați, contrazis imediat de unii localnici, care nu au încredere în concluziile autorităților, mai ales că ele nu lămuresc situația.

Când va veni cutremurul cel mare, nici măcar Ambasada SUA nu știe, chiar dacă pe site-ul său îi avertizează pe cetățenii americani din România asupra acestora.

„Informațiile prezentate aici sunt prevăzute pentru cutremure, dar noi încurajăm să le aveți în vedere și să fiți pregătiți pentru orice fel de situație de urgență ar apărea. România este situată într-o zonă activă din punct de vedere seismic, cu o lungă istorie a cutremurelor devastatoare și mortale. Zona București a fost lovită de multe trepidații de intensități variate, iar riscul unui cutremur devastator este foarte mare. Consecințele acestui dezastru pot varia în funcție de circumstanțele producerii acestui cutremur și nimeni nu poate spune ce conditii vor fi după un șoc atât de intens”, se scrie pe site-ul romania.usembassy.gov.

loading...
  1. premierului moldovei pentru alegerea facuta pentru a, adera la uniunea europeana.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *