Mii de români stau la coadă, duminică dimineaţă, în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe europene, precum Paris, Torino, Viena, München, oamenii venind cu câteva ore înainte de deschiderea secţiilor, pentru a fi siguri că vor vota.

Peste 3.000 de oameni, la cozi la Consulatul din Torino; oamenii se plâng că sunt ţinuţi ”ca la Zoo”

-Peste 3.000 de români aşteaptă să voteze, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Consulatului României de la Torino, unii dintre aceştia reclamând că, după ce se intră în grupuri de câteva zeci de persoane, se închid porţile cu lanţuri, iar ei sunt ţinuţi ”ca la grădina zoologică”.

Adrian Chifu, consilier local în Verbania, a declarat la Realitatea TV că în prezent peste 3.000 de români stau la cozi în faţa Consulatului de la Torino, aşteptând să voteze.

”Se intră în grupuri de câte 50 de persoane, apoi se închide poarta. Suntem ţinuţi ca la grădina zoologică, cu lanţurile puse la porţi. Cerem Ministerului Afacerilor Externe să ia măsuri”, a afirmat Chifu.

El a spus că se intră în grupuri organizate şi că ”totul merge foarte repede”, însă cozile sunt mult mai mari faţă de primul tur al alegerilor.

Situaţia de la Paris nu este singulară, mii de români stând la cozi şi în faţa secţiilor de votare din Torino, München, Berlin sau Viena.

De asemenea, în Spania, la Alcala de Henares, de la 4.45, ora locală, sute de români stăteau la coadă în faţa secţiei de votare, potrivit Digi24.

UPDATE Zeci de români din diaspora, la coadă încă de sâmbătă seară pentru a putea vota

Primul român din diaspora care a votat la alegerile de duminică este un clujean stabilit în Noua Zeelandă, unde singura secţie de votare, aflată la Auckland, s-a deschis sâmbătă la 20.00, ora României.

Pentru a fi siguri că vor ajunge la urne, zeci de români stabiliţi în Europa de Vest s-au aşezat la coadă încă de sâmbătă seară.

La München, câţiva tineri s-au aşezat la rând, în faţa secţiei de votare, cu mai bine de 12 ore înainte de deschiderea urnelor. În fotografii postate pe Facebook, tinerii, care au venit la secţia de votare cu un steag al României, au în mâini periuţe de dinţi.

Romanii din Londra s-au pus la coada la vot 15 Noiembrie 2014

 

 

 

 

loading...

4 COMENTARII

 1. Ora 16: Prezenţă de 44,1%/Au votat PESTE 8 milioane de români

  Duminică, 16 noiembrie, se desfăşoară turul II al alegerilor pentru preşedintele României. Potrivit primelor date publicate de BEC, până la ora 16.00 au votat PESTE 8 milioane de români.

  În procente, până la ora 16.00 au votat peste 44,1% dintre cetăţenii înscrişi pe listele electorale permanente. În primul tur, până la ora 16 au votat 35,10% dintre români.

  În 2009, la al doilea tur de scrutin, până la ora 16.00 au votat 40,10% dintre cetăţenii cu drept de vot.

 2. Potrivit datelor unui sondaj realizat la comanda ACL, Victor Ponta conduce la ora 13.00 cu 51,48%, faţă de Klaus Iohannis care are 48,52%, informează jurnaliștii gandul.info

  Un sondaj realizat la comanda ACL arată că, la ora 13.00, 51,48% dintre alegători au votat cu Victor Ponta, iar restul de 48,52% au votat cu Klaus Iohannis.

  Potrivit datelor oficiale de la BEC, 27,21% dintre români au votat până la ora 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.