Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul personal impresiile despre concertul de deschidere al Festivalului George Enescu, dar și despre faptul că președintele Iohannis a fost huiduit la sosire.

„Aseara, a avut loc gala de deschidere a Festivalului George Enescu. Un eveniment de nivel european. Un eveniment consolidat de o lunga traditie. O bucurie pentru melomani dar nu numai pentru ei. Ieri, Sala Palatului a fost neincăpătoare. Concertul de ieri a inceput, ca de obicei, la deschiderea fiecărei editii, cu Rapsodia lui George Enescu. Interpretată minunat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta unui tânăr dirijor finlandez, Kristjan Jarvi. A urmat un concert de vioara cu o recunoscuta violonista – Sarah Chang. Concertul pentru vioara al lui Sibelius a fost un exercitiu de virtuozitate.

In partea a doua, am ascultat o extraordinara „montare” a unei lucrări fabuloase – Carmina Burana, de Karl Orff. Corul Filarmonicii, solistii Jennifer O’Loughlin, Max Emanuel Cencic si Levente Molnar au incantat prin vibratia interpretării, prin bucuria de a fi impreuna pe scena, alaturi de o, deja, prestigioasa Orchestră de Tineret.

M-am bucurat să reintâlnesc, cu această ocazie, numerosi prieteni si cunoscuti.

PS Am aflat ca presedintele Johannis a fost huiduit la sosire. Nu cred că a fost un lucru bun. Pentru cei care doresc să se manifeste in acest fel, sunt si vor fi destule momente politice. Este stupid ca un eveniment pozitiv, la care s-a muncit mult si pentru care se cheltuiesc multi bani, sa fie umbrit in acest fel. Va trebui să invătăm să proiectăm in exterior imagini mai bune – nu doar cu romi, nu doar cu călăuze de imigranti. Chiar dacă suntem nemultumiti de unele lucruri ( si fac parte dintre nemultumiti). Părerea mea…”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.