Candidatul democrat-liberalilor pentru Parlamentul European, Monica Macovei, lanseaza o acuzatie deosebit de grava la adresa actualei conduceri a legislativului de la Bruxelles, printr-o scrisoare deschisa adresata de presedintelui PE, Martin Schultz. Concret, Macovei il acuza pe presedintele Parlamentului European, socialistul Schultz, ca ar fi blocat investigatia procurorilor in dosarul lui Ovidiu Silaghi – fost liberal trecut recent la social-democrati – timp de 5 luni.

Monica Macovei afirma ca DNA a solicitat inca din 11 decembrie 2013 ridicarea imunitatii europarlamentarului Ovidiu Silaghi pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, iar pe 13 decembrie 2013, Parchetul de pe langa ICCJ din Romania a adresat Parlamentului European solicitarea oficiala. Cu toate acestea, sustine europarlamentarul PDL, Martin Schulz a refuzat ridicarea imunitatii lui Ovidiu Silaghi, ceruta de procurorii DNA.

„Cetățenii europeni au dreptul să afle chiar de la dumneavoastră dacă, din decembrie 2013, de când v-a fost transmisă cererea de ridicare a imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi, ați informat plenul Parlamentului cu privire la primirea cererii procurorilor din România și dacă ați trimis această cerere Comisiei de Afaceri Juridice, potrivit obligațiilor pe care le aveți ca președinte al Parlamentului European.

Cert este că până în acest moment imunitatea europarlamentarului Ovidiu Silaghi nu a fost ridicată, iar ancheta penală a acestuia pentru fapte de corupție este blocată de 5 luni de zile. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România nu a primit niciun răspuns la cererea pe care v-a transmis-o pe 13 decembrie 2013″, se arata in scrisoarea europarlamentarului PDL.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.