Victor Ponta a devenit prim-ministrul Romaniei pentru ca fosta Opozitie, pana la un punct unita, a racnit pe toate canalele mediatice despre subordonarea institutiilor statului de catre presedintele Traian Basescu. Alaturi de socialisti si liberali, comentatorii spatiului public au aratat, uneori cu dovezi, alteori prin deductii logice, cum serviciile de informatii, ai caror sefi au fost numiti la propunerea Presedintelui, reprezinta „cheile” controlului absolut in stat: SRI, SIE si STS, atat de putine litere pentru atat de multe intrebuintari.

In fata unei epidemiei de politie politica, reclamata de fosta Opozitie si resimtita de intreaga societate activa, defuncta Uniune Social Liberala a propus un singur antidot: votul. Insa, ca orice remediu cu efect real, si prea mult vot poate provoca o supradoza. Uneori letala. Pentru democratie.

Victor Ponta, fost co-lider al Opozitiei, s-a urcat pana in varful lantului trofic al politicii romanesti, calcand pe miile de exemple de interceptari ilegale, filaje la intimidare sau mandate de ascultare „pe siguranta nationala”. In miezul acestor derapaje anti-democratice, rostogolite de Traian Basescu peste adversari politici, ni s-a explicat – si cred ca am inteles cu totii – ca se gaseste Serviciul Roman de Informatii. O structura care, sub mandatul actualului director George Cristian Maior, s-a dilatat pana a se simti responsabila inclusiv de controlul strict al examenului de bacalaureat. Despre un control, chiar si mai strict, asupra clasei politice si a mediului de afaceri, e inutil sa reamintim. Iar despre ofiterii sub acoperire ascunsi – sau, dimpotriva, expusi – in partide s-a vorbit prea mult si s-a deconspirat prea putin.

ponta matrioska

Dar toate acestea s-au petrecut demult, intr-o alta viata politica, atunci cand Victor Ponta era doar premier. Acum, candidat plin de incredere la functia suprema in stat, acelasi Victor Ponta isi rastalmaceste trecutul. George Cristian Maior, creierul serviciului de informatii acuzat – in special de PSD&co. – de politie politica si subordonare fata de Cotroceni, devine un profesionist „care a adus prestigiu Romaniei prin activitatea sa la conducerea SRI”. Devine un patriot (eventual, social-democrat) care a servit interesele tarii dintr-o pozitie esentiala functionarii democratice a tarii.

George Cristian Maior devine, pe scurt, premierul virtual al viitorului presedinte Victor Ponta. Sau, poate ceva mai corect spus, Victor Ponta devine un presedinte corespunzator pentru viitorul premier George Maior.

Istoria nu se schimba, politicienii, in schimb, da. Din Opozitie, in Putere. Dar singura constanta raman, totusi, serviciile. Cam atat, pentru moment, despre „gasca de securisti din jurul lui Victor Ponta”. Care nu poate sta, vorba junelui social-democrat, linistita. Nicio clipa.

loading...

4 COMENTARII

  1. Perfect adevărat ce spui…De la securiștii lui Băsescu la „gasca de securiști din jurul lui Ponta” a fost un drum destul de scurt, chiar nesperat, la vremea respectiva. Asta se întâmpla când PC nu era la cheremul lui Ponta si când a3 părea ca e singura televiziune frecventabila..Nu?! Ciudat este ca atât Johannis cât și fufa vopsita blond vad în Maior un om ok..Ce sa mai creadă un om normal din tara mamaligii neexplodate?

  2. Nimic nu poate fi mai trist decat sa vezi membrii francmasoneriei precum george maior infiiltrandu-se printre liderii politici…E de stiut ca acesti „baieti” nu au nici o „strabatere” in ceea ce priveste spiritul national sau bunastarea tarii in care traiesc si poate s-au nascut si care le umfla buzunarele…Va fi haios sa vedem motivatia lui ponta vis-a-vis de decizia de a-l pune prim ministru ….

  3. Un asemenea „parteneriat” nu ar fi cu nimic diferit de „parteneriatul” lui Basescu cu MRU; inca odata, Ponta ne-ar demonstra ca este dependent de copy-paste (asta in cazul cel mai fericit). Partea trista consta in faptul ca, destinul tarii este la cheremul unor grupuri oculte care pozeaza in aparatori ai interesului national, dar servesc cu sarg interesul anti-national, ca, se confirma din ce in ce mai mult afirmatia lui Ceausescu, despre „agenturile straine” si ca, din pacate niciodata nu va fi lasat sa candideze la presedentia Romaniei, un om care nu este aservit serviciilor secrete. A se vedea si intelege de ce a fost improscat cu mizerii si inlaturat Crin Antonescu din competitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.