Home international 11 soldați ucraineni de origine română din regiunea Cernăuți au murit în luptele cu separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Nicio reacţie de la Bucureşti

11 soldați ucraineni de origine română din regiunea Cernăuți au murit în luptele cu separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Nicio reacţie de la Bucureşti

by Ioana Popescu

11 soldați ucraineni de origine română din regiunea Cernăuți au murit recent în luptele cu separatiștii pro-ruși din Donbass, estul Ucrainei. Se pare ca autoritățile de la Kiev trimit în prima linie a luptei cu separatiștii din Donețk și Lughansk soldați ucraineni de origine română din zona Cernăuți, informeaza NapocaNews, citand surse locale.

In urma cu cateva zile, trupurile neinsufletite a 11 tineri militari ucraineni de origină română au fost trimise familiilor, în regiunea Cernăuți, pentru înmormântare. Comunitatea romaneasca din Ucraina protesteaza, prin putinele organizatii non-guvernamentale care o reprezinta, impotriva politicii Guvernului de la Kiev care foloseste cu precadere etnicii romani pentru luptele cu cel mai inalt risc.

Pana acum, oficialii de la Bucuresti nu au avut nicio reactie la apelul formulat de asociațiile românești din Ucraina, sustine sursa citata.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.